hello world!
/ Enigma

Enigma

Az Enigma cserepeslemez a cserepek formáját imitálja, ami által esztétikussá és hagyományos kinézetűvé varázsolja a tetőt. Főként lakossági felhasználásra készül, de az ipari és mezőgazdasági épületeken is megállja a helyét.

A Blachotrapez Enigma cserepeslemez alkalmas családi- és társasházak, garázsok, melléképületek, előtetők, pavilonok és más, lakossági épületek fedésére, de a templomok és műemlék jellegű épületek esetében is felhasználható, emellett kereskedelmi és mezőgazdasági épületek, gépszínek, magtárak, valamint a kisebb-nagyobb ipari csarnokok és raktárak fedésére is ajánlott.

Manapság ugyanis már egyáltalán nem számít ritkaságnak, ha egy épületet nem a hagyományosnak nevezhető anyagokkal fednek, hanem valamilyen alternatív tetőfedési megoldással, mint amilyen az Enigma cserepeslemez. Azonban nem csak új házak és épületek esetében ajánlott a Blachotrapez Enigma cserepeslemezt alkalmazni a tető fedésére, hanem felújítás esetén is.

Az Enigma cserepeslemez ára a teljes kivitelezéssel együtt jóval kedvezőbb, mint a hagyományos cserépé, így a felújítás költségének csökkentésében is segít, ráadásul a tetőszerkezetet sem terheli, ami a kis súlyának köszönhető, így akár a meglévő tetőfedő anyagra is ráhelyezhető, de – mivel egy tábla súlya csupán 4,5 kilogramm – alacsonyabb teherbírású lécezés is elegendő hozzá.

A Blachotrapez Enigma cserepeslemez súlya a teljes tetőszerkezetre vetítve mindössze egytizede a hagyományos tetőének, ennek ellenére legalább ugyanannyira tartós. A lemez mindkét oldala horganyzott, majd poliészter bevonattal teszik ellenállóbbá, a vastagsága pedig 0,4-0,5 milliméter, ami elegendő merevséget ad a fizikai hatásokkal szemben is. A poliészter bevonat számos, a RAL-skála színeinek megfelelő árnyalatban rendelhető, így akár hagyományosabb, akár modernebb hatás is elérhető a tető fedésével.

Az opcionálisan rendelhető antikondenzációs filcréteg védelmet nyújt a páralecsapódás ellen, amit a nedvesség megkötésével és a lecsepegésének megakadályozásával ér el, így bizonyos esetekben nem szükséges a tetőlécek alá fóliát helyezni. Emellett azért is érdemes ezzel együtt megrendelni a Blachotrapez Enigma cserepeslemezt, mert az eső kopogásának zaját is csökkenti, közösen a mennyezet és a lemez közé, legalább 15-25 cm-es vastagságban beépített hőszigeteléssel.

A Blachotrapez Enigma cserepeslemezek ára kifejezetten kedvező, és a kívánt méretekben rendelhetőek, így a tetőfedés kivitelezésének időtartama jelentősen lerövidülhet, maga a tető pedig jóval merevebb és strapabíróbb lehet. Vásárolja meg Ön is az Enigma cserepeslemezt kínálatunkból, kérdés esetén pedig keressen bennünket elérhetőségeinken!

Műszaki adatok

Teljes szélesség:
1176 mm
Hasznos fedési szélesség:
1100 mm
Lemez vastagsága (acél):
0,5 mm
Lemez vastagsága (alumínium):
0,6 mm
Fok magassága – tetőfedő beugrása:
30 mm
Profil mélysége:
26 mm
Fok hossza – modul:
350 mm
A lap minimális hossza:
720 mm
A lap maximális hossza:
5970 mm*
A hullám hossza:
220 mm

választék

HÓDLEMEZ – Minden jog fenntartva © 2020 – 2024
cross